Άρθρα

ΣΤΟΧΟΙ

Οι καθημερινοί στόχοι του συλλόγου μας….

Η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος όλων των αγοριών και των κοριτσιών για τη Πάλη ως Φυσική Δραστηριότητα.
• Η διεξαγωγή του μαθήματος με ελκυστικό- διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αξιοποίηση της ενεργού συμμετοχής όλων των μαθητών και των μαθητριών.
• Η παιδαγωγική επάρκεια του μαθήματος
• Η άσκηση του σώματος των μαθητών και των μαθητριών, ώστε η σωματική άσκηση μέσω της Πάλης να γίνει τρόπος ζωής.
• Η εισαγωγή ενός είδους άσκησης με ένα δυαδικό άθλημα, με ένα άθλημα επαφής
• Η γνωριμία των βασικών ιστορικών χαρακτηριστικών της πάλης όπως είναι: ο ιστορικός και συμβολικός ρόλος της, ότι η πάλη είναι ένα από τα βασικά αθλήματα πάνω στα οποία αναπτύχθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Νίκος Τ.

Εγγραφές Happy Summer Camp 2021!

Οι εγγραφές του Happy Summer Camp 2021 άρχισαν!!!

Οι εγγραφές για το Happy Summer Camp 2021 άρχισαν!!!

Σας περιμένουμε στο κτήμα Residence στην Βαρυμπόμπη (βρείτε μας εδώ)
κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις
10:30 έως τις 13:30 να δείτε και γνωρίσετε τον ασφαλή και καταπράσινο χώρο διεξαγωγής του Happy Summer Camp!!!
Επίσης εγγραφές γίνονται και στον
Α.Ο. Δία Αχαρνών
(βρείτε μας εδώ
κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή από  τις 17:00 έως τις 19:30.
Περισσότερα εδώ!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Happy Summer Camp 2021!

Καλώς ήρθατε στο καλοκαίρι!

Το THE HAPPY SUMMER CAMP για συνεχή χρονιά ετοιμάζεται, να
δεχτεί τους μικρούς του φίλους για να περάσουν μαζί ένα υπέροχο
δημιουργικό καλοκαίρι!
Βρισκόμαστε σ’ ένα όμορφο, καθαρό, καταπράσινο χώρο στη Βαρυμπόμπη, με
εύκολη πρόσβαση από τα υπόλοιπα Β. Προάστεια (Κηφισιά, Ν. Ερυθραία ).
Στόχος τόσο των διοργανωτών, όσο και των έμπειρων παιδαγωγών που το
στελεχώνουν, είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά να έρθουν σε επαφή με
την σωματική δραστηριότητα και καλλιτεχνικές δημιουργίες, που θα τους
χαρίσουν την δυνατότητα να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, επικοινωνίας
και δημιουργικότητας.
 
To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας πιστά τους κανόνες
υγιεινής σύμφωνα με 9τις οδηγίες των δημόσιων φορέων υγείας.
Η ασφάλεια των παιδιών είναι το βασικό μας μέλημα και το πρόγραμμα καθώς
και όλες οι δραστηριότητες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Αυτό σημαίνει πως θα διεξάγονται σε ανοιχτό χώρο, με ολιγομελή τμήματα
κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.
 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται βιωματικές εκδρομές & θαλάσσια μπάνια,
εικαστικό-δημιουργικό εργαστήρι, μουσικοκινητική αγωγή, γλωσσικά
παιχνίδια, θεατρικό εργαστήρι, Τοξοβολία, Χόκεϊ επί χόρτου, Tae-Kwon-Do,
Κολύμβηση, Ενόργανη γυμναστική, Ξιφασκία, Βόλεϊ, Fun & Fit for Kids.
Το Happy Summer Camp ξεκινά στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30
Ιουλίου, μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 5-13 ετών.
Μία αξέχαστη εμπειρία και ένα υπέροχο καλοκαίρι θα καταγραφούν στη
μνήμη των παιδιών, η οποία είναι ο γραφιάς της ψυχής, όπως είχε πει ο
Αριστοτέλης. 

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ…

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ…

Γεια σου παιδί μου. Είμαι η ΠΑΛΗ.

Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε σένα στηρίζω τις ελπίδες μου. Σε σένα που δεν γεννήθηκες ακόμη.

Ο άνθρωπος παλεύει από καταβολής κόσμου με τα στοιχεία της φύσεως με τους άλλους ανθρώπους με τον εαυτό του και με τον ίδιο το Θεό.

Όλα τα παραπάνω που συντελούνται πρωτίστως; Μέσα του, και μετά λαμβάνουν εξωτερική μορφή και τύπο που είναι οι αθλητικοί αγώνες.

Εγώ παιδί μου δεν είμαι πολεμική τέχνη.  Είμαι το μέσο για την εξιδανίκευση της επιθετικότητας του ανθρώπου και η μετουσίωση του πολέμου σε πολιτισμό.

Είμαι  η  σπονδυλική  στήλη  του  αθλητισμού  και  σύμφωνα  με  τον   Volfgang   Decker   “δε νοούνται Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς την πάλη” για αυτό και οι πρόγονοί σου με είχαν τοποθετήσει την τελευταία μέρα των αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, ενώ προηγείτο θυσία εκατό βοδιών στο βωμό τον οποίον άναβε o ολυμπιονίκης του δρόμου.

Είμαι ένα αρχέγονο συμπατικό φαινόμενο-στοιχείο του κόσμου, ένα εργαλείο του δημιουργού προκειμένου να ανδρώνει κάθε μορφή ζωής κάνοντας την καλύτερη και δυνατότερη.  Ο αγγελιαφόρος θεός Ερμής με δίδαξε τους ανθρώπους ή δε κόρη του ήταν η Παλαίστρα, την οποία οι αρχαίοι  είχαν τοποθετήσει στο κέντρο της Πόλης τους, στο κέντρο δηλαδή της κοινωνικής τους ζωής και της κυκλοφορίας των φιλοσοφικών Ιδεών.

Δεν χρειάζεται παιδί μου να χτυπάς όμως τον αντίπαλο και να καταστρέφεις την εικόνα του. Μεγάλη είναι η τέχνη να τον καταβάλλεις προστατεύοντας τον συγχρόνως.

Στην αρχαιότητα παιδί μου  ήμασταν δύο τα αθλήματα. Εγώ και δρόμος. Στην εποχή που εσύ ζεις,  έχουν ονομάσει αθλήματα  τα απλά παιχνίδια διασκέδασης.  Εγώ όμως δεν διασκεδάζω κανέναν.  Εγώ ψυχαγωγώ τον άνθρωπο δηλαδή οδηγώ την ψυχή του σε μεγάλα κατορθώματα που η ζωή απαιτεί

Ο θείος Σωκράτης απεκάλυψε το μυστικόν μου όνομα:  ΠΑΛΗ που σημαίνει «πέρασμα στην αλήθεια».  Και δε λάθεψε.  Γιατί πράγματι οδηγώ στην αλήθεια όποιον με καλλιεργεί, διότι τον βοηθώ να νικήσει την άγνοια και την πλάνη του.

Με εμένα εξασκήθηκαν όλοι οι μεγάλοι πρόγονοι σου όχι μόνο στην παλαίστρα μου αλλά και στις παλαίστρες των στρατιωτικών πολιτικών και φιλοσοφικών αγώνων τους

Η ίδια  η Σοφία παιδί μου προέρχεται και γεννιέται από την πάλη  των Ιδεών.            Ο μέγιστος φιλόσοφος Σωκράτης ήταν, εκτός από φυσικός παλαιστής στην παλαίστρα του Κυνοσάργους μέχρι τα 60 του χρόνια, ο μέγιστος παλαιστής της ανθρωπότητας στην πάλη των Ιδεών.  Αυτός γονιμοποίησε φιλοσοφικά  τον Πλάτωνα , διακεκριμένο αθλητή της πάλης στα Νέμεα και τα Πύθια και ο οποίος στην συνέχεια γονιμοποίησε φιλοσοφικά το μαθητή του Αριστοτέλη, ο οποίος ανέθρεψε πνευματικά τον Μέγα Αλέξανδρο πού στο πρόσωπο του ολοκληρώνεται η αρχαία ελληνική τετρακτύς. Το τι έγινε μετά το γευόμαστε μέχρι σήμερα.

Αλλά όλους αυτούς ποιος τους γονιμοποίησε;  Προϋπάρχει μία τεράστια παράδοση της προϊστορικής μυθολογίας και της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας η οποία είναι γεμάτη από εμένα- την πάλη. Οι θεοί παλεύουν μεταξύ τους, ο Κένταυρος με τον Λαπίθη, ο Θησέας με τον Κερκύονα, ο Ηρακλής με τον Ανταίο.  Παιδί μου έχεις ακούσει ποτέ για αυτό; Τι άραγε σημαίνει;  Ας σταθούμε για λίγο εδώ.

Ο Ανταίος ήταν βασιλιάς της Λιβύης, τεραστίων διαστάσεων, γιος του Ποσειδώνα και της Γης. Δηλαδή του υδάτινου στοιχείου που είναι το συναισθηματικό στοιχείο του ανθρώπου και της γης, που είναι το χθόνιο, πρωτόγονο ενστικτώδες και ζωώδες στοιχείο της φύσης του ανθρώπου. Αντλούσε όλες τις δυνάμεις του και τις ανανέωνε πατώντας στη μάνα του τη Γη   ερχόμενος σε επαφή μαζί της.  Του έλειπε όμως το τρίτο μέρος της ψυχής, που είναι η νόηση.  Για αυτό και προκαλούσε σε πάλη οποιονδήποτε περνούσε από την περιοχή του. Όλους τους νικούσε και μετά τους σκότωνε!  Ο Ηρακλής περνώντας από κει για τον ενδέκατο του άθλο-την εύρεση του κήπου των εσπερίδων- προκλήθηκε και η πάλη αρχίζει!.. Γιος του Δία και της Αλκμήνης είχε αναπτύξει ισόρροπα τη νόηση, το συναίσθημα και το ένστικτο άρα ήταν πιο ισόρροπα και αρμονικά ανεπτυγμένος που είναι και το ζητούμενο του ελληνικού πολιτισμού εναντίον του ανισόρροπου ζωώδους  και απολίτιστου.

Η νόηση του Ηρακλή, προίκα από τον πατέρα του Δία, τον οδήγησε να συλλάβει το αδύνατο σημείο του Ανταίου, δηλαδή την εξάρτηση του από τα γήινα πάθη και τα πρωτόγονα ένστικτα που τροφοδοτούσε η επαφή του με τη μητέρα γη. Έτσι σηκώνοντας τον ο Ηρακλής τον αέρα, τον απέκοψε από την ανατροφοδοσία δυνάμεων από εκεί που τις αντλούσε και σφίγγοντας τον δυνατά στον αέρα του συνέθλιψε το κορμί πετώντας τον κάτω νεκρό.

 Εγώ, αν κατάλαβες παιδί μου, υπήρχα, υπάρχω και θα υπάρχω! Γιατί είμαι στοιχείο του κόσμου-είμαι κόσμος!   Εξαρτάται όμως πως με υπηρετεί κανείς.                              Με υπηρετεί για να ταπεινώνει τους άλλους σαν τον Ανταίο ή  για να ολοκληρώνει αρμονικά την ψυχική του ανάπτυξη κάνοντας άθλους όπως ο Ηρακλής; Εκπαιδεύτηκαν στην τέχνη μου μεγάλοι Ομηρικοί άντρες όπως ο Οδυσσέας και ο Αίαντας. Αργότερα ξακουστοί ολυμπιονίκες όπως  ο Ιπποσθένης και ο γιος του ο Ετοιμοκλής  (6 φορές ολυμπιονίκης ο πατέρας και 5 φορές ο γιός) και ο Μίλων ο Κροτωνιάτης γαμπρός του Πυθαγόρα, πού  οι συμπατριώτες τους έφτιαξαν ακόμα και ναό προς τιμήν τους!

Στην κορύφωση του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού που λέγεται Βυζάντιο, μεγάλοι αυτοκράτορες γαλουχήθηκαν από εμένα αποκτώντας φήμη μεγάλων παλαιστών όπως ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και ο Ιουστινιανός. Η κορύφωση ήλθε στην μορφή του Διγενή Ακρίτα που επέλεξε ως αντίπαλο  τον Χάρο.  Τα μαρμαρένια αλώνια συμβολίζουν την πάλη της αντρικής ψυχής για την αιωνιότητα.

Μεγάλοι άντρες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με καλλιέργησαν, όπως ο αναμορφωτής των Ηνωμένων Πολιτειών και μεγάλος πολιτικός ο Αβραάμ Λίνκολν.    Ο μεγάλος γενετιστής νομπελίστας Νόρμαν Μπόρλαουγκ, ο οποίος σύμφωνα με την UNESCO θεωρήθηκε ως ο «καλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ» γιατί έσωσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους!   Ο μεγάλος ολυμπιονίκης και εθνικός ήρωας του Ιράν Γκ. Ταχτί που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στον Σάχη (βασιλιά) της χώρας του για να προστατέψει τούς φτωχούς της πατρίδας του, και αναρίθμητοι άλλοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 Ήμουν συνδεδεμένη με το Ιερόν από καταβολής κόσμου, σε όλες τις θρησκείες , από την Αρχαία Ολυμπία έως τη μακρινή Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος, σε πάνω από 200 πανηγύρια και δίπλα στην εκκλησιά, μέσω εμού ετιμώντο οι άγιοι μας- οι μεγάλοι πνευματικοί παλαιστές  αυτοί- κατά της αμαρτίας της φθοράς και του θανάτου.

Στο Ιράν ο παλαιστής ονομάζεται πεχλιβάν  και σημαίνει σπλαχνικός γιατί δεν νοείται παλαιστής να μην είναι-πάνω από όλα-ηθικό στοιχείο.
Στο μυστήριο του χριστιανικού βαπτίσματος παιδί μου, εκεί κι΄αν είμαι παρούσα!    Ο ιερέας αλείφει το νεοφώτιστο με λάδι ,το υγρό της ανδρείας κατά τον Σωκράτη, προκειμένου να παλέψει στη ζωή του κατά τουδιαβόλου, της αμαρτίας και των παθών του.
Μα ο μεγαλύτερος παλαιστής του κόσμου παιδί μου, είναι ο ίδιος ο θεάνθρωπος Χριστός ο οποίος νίκησε τον θάνατο οριστικά, κατεβαίνοντας ταπεινά και νικώντας τον κόσμο, παλεύοντας με τον θάνατο, την αμαρτία και τους υπηρέτες της, δίνοντας σε εμένα την πάλη το τελικό μου νόημα που είναι η Θέωση του ανθρώπου που ασκείται και ανεβαίνει ψηλά… γιατί πάντα ήμουν  μέσον και ποτέ  σκοπός.
Και όμως παιδί μου, σήμερα βρίσκομαι παραμελημένη, απαξιωμένη και παραμορφωμένη.  Ευρίσκομαι στα ράφια του Διεθνούς Αθλητικού καταναλωτισμού των…Olympic  Games.  Δεν σεβάστηκαν ακόμα και το όνομά μου…! Τώρα με λένε wrestling,  το οποίο δεν ξέρω και εγώ τι σημαίνει. Το όνομά μου όπως σου είπα, σημαίνει πέρασμα στην αλήθεια και μόνο  με αυτό το νόημα διαμορφώνω ανθρώπους με ανδρεία.  Έφτασαν μάλιστα να συζητούν να με αποβάλουν από το Ολυμπιακό σούπερ μάρκετ  και ξέρεις γιατί; δεν προσφέρω λένε, εύκολο θέαμα,  αφού πρώτα μου καταστρατήγησαν τους κανονισμούς. Είμαι το μόνο άθλημα στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που μου αλλάζουν τους κανονισμούς κάθε 2-3 χρόνια. Δεν πουλιέμαι όμως-είμαι τόσο ακριβή όπως όλα τα μοναδικά και ανεκτίμητα πράγματα που δεν έχουν τιμή έτσι είμαι και εγώ!                          Την Ελλάδα εγώ τη γέννησα και τής έμαθα να αγωνίζεται να παλεύει και να προχωρά.       Και όμως ούτε στην Ελλάδα δεν έχω ένα σπίτι δικό μου κι ας έχω ανακηρυχθεί Εθνικό άθλημα- κι’ όμως άλλοι λαοί της ανατολής με τιμούν με τη μορφή που υπάρχω στις πατρίδες τους…Ένα σεμνό σπίτι, που να ακτινοβολεί την ύπαρξη και την αποστολή μου σε όλη την ανθρωπότητα, ένα μνημείο αθλητικού πολιτισμού και επιστήμης.

Ο Θουκυδίδης, εμένα θεωρεί αποφασιστικό παράγοντα της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών  γράφοντας ότι:  «η εκπαίδευση των Αθηναίων στις παλαίστρες και στα γυμνάσια υπήρξε η αιτία της νίκης στο Μαραθώνα».

Παράγοντες  έχουν τώρα στα χέρια τους την τύχη μου –  άραγε τι παράγουν;

Πολλοί από αυτούς δεν έχουν παλέψει ποτέ στη ζωή τους. Τόσο πολύ με αγαπούν!

Θα δεις παιδί μου που κάποτε παράγοντες και παρατρεχάμενοι θα αλληλοεξεφτελίζονται δηλαδή αρχαϊστί  θα… ξεκατινιάζονται μπροστά σε κάμερες, όχι γιατί νοιάζονται τόσο για μένα αλλά για την ομοσπονδία μου.

Είδες παιδί μου ότι ό Ανταίος έχει αφήσει τους απογόνους του;

Τα παιδιά του Ηρακλή δεν ξέρω κατά πούθε πήγανε….ελπίζω να είσαι εσύ.

Τα υπόλοιπα θα σου τα πω μια άλλη φορά….

Χαίρε και Θάρρει!

Χρήστος Κόλλιας

Λέκτορας της πάλης Ε.Κ.Π.Α-Τ.Ε.Φ.Α.Α.

 

 

 

Fun & Fit for kids!

Fun & Fit for kids!

To Fun & Fit for kids είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα άσκησης, για κορίτσια και αγόρια ηλικίας ( 5 έως 12 ετών), μέσω της Πάλης για την αξιοποίηση του αθλήματος ως μια ολοκληρωμένη άσκηση, αναπτύσσοντας μια δυνατή αίσθηση ισορροπίας, μυϊκού συντονισμού, κιναίσθησης, ευλυγισίας, ευκαμψίας, επιδεξιότητας, ενδυνάμωσης, καρδιοαναπνευστικής βελτίωσης αλλά και ιδιαίτερων ψυχικών ικανοτήτων.

Οι Στόχοι για τα Νέα τμήματα Fun & Fit for kids είναι:

Να μάθουν τα παιδιά να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

Να μεταδώσουν την σημασία της άσκησης και της αυτοεκτίμησης στους μαθητές του.

Να πιστέψουν οι μαθητές του ότι μπορούν να επιτύχουν ότι έχουν στο μυαλό τους, να μην τα παρατάνε και να προσπαθούν γι’ αυτό.

Ενημερώνουμε επίσης τους γονείς και τα μέλη του συλλόγου ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων η παρουσία συνοδών στον χώρο της προπόνησης δεν θα επιτρέπεται και τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν σε ότι αφορά τη χρήση των χώρων υγιεινής και την ένδυση.

Η διοίκηση του συλλόγου ενημερώνει επίσης ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την ΓΓΑ υγειονομικά πρωτόκολλα και ζητά την κατανόηση και συνεργασία όλων των μελών για την διαμόρφωση του προγράμματος των προπονήσεων και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και ότι ο εφιάλτης του COVIT 19 θα είναι παρελθών.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

Καθημερινά οι Ακαδημίες από 18:00-19:15

Αγωνιστικό & ενήλικες από 19:30-20:45.

Για την εγγραφή σας είναι απαραίτητα τα κάτωθι δικαιολογητικά :

Πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτοτυπία ταυτότητος.

Τρεις μικρές φωτογραφίες.

Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο.

Αίτηση εγγραφής σε μορφή pdf εδώ.

Ιατρική βεβαίωση Covid-19 σε μορφή  pdf εδώ.

Το Happy Summer Camp του 2020 είναι εδώ!

Happy Summer Camp 2020!!!

The Happy Summer Camp 2020 (2)

Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι αλλά το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς επιστρέφουμε δυναμικά για να το κάνουμε υπέροχο χαρίζοντας  την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να το χαρούν με την καρδιά τους.

Το Happy Summer Camp επιστρέφει ανανεωμένο για να δώσει στα παιδιά χαρά αλλά και την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις αγαπημένες δραστηριότητες που τόσο πολύ τους έλειψαν.

 

To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με  τις οδηγίες των δημόσιων φορέων υγείας.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι το βασικό μας μέλημα και το πρόγραμμα καθώς και όλες οι δραστηριότητες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως θα γίνονται σε ανοιχτό χώρο, με ολιγομελή τμήματα κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

The Happy Summer Camp 2020 (1)

Μαθήματα κολύμβησης, ολυμπιακά αθλήματα, χορός, κιναισθητικό και θεατρικό παιχνίδι περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα πάντα από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. 

Με εκτίμηση HSC

Ο Δήμος Αχαρνών κοντά στους πολίτες του.

ao_dias_acharnon (3)
Για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού ξεκίνησε για πρώτη φορά κατ΄οίκον διανομή των προϊόντων στους 1800 δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου μας.
Πέμπτη και Παρασκεύη ως εθελοντές στο πλευρό του Αντιδήμαρχου κοινωνικής Πολιτικής Στάθης Τοπαλίδης με απόλυτη συνεργασία αλλά και πολύ μεγαλύτερη χαρά στέλνουμε μύνημα Ανθρωπίας και Αλληλεγύης έμπρακτα!
«Αυτό θα πει άνθρωπος : να πονάς, ν’αδικιέσαι, να παλεύεις και να μην το βάνεις κάτω!
Αν ήταν να με ρωτούσαν ποιος δρόμος πάει στον ουρανό, θ’απαντούσα : ο πιο δύσκολος.
Μεγάλη κολυμπήθρα τα δάκρυα, παιδί μου…»
Ν.Καζαντζάκης.
ao_dias_acharnon (5)
ao_dias_acharnon (4)
ao_dias_acharnon (6)
ao_dias_acharnon (2)