Ενημέρωση για το Olympia Wrestling Camp!

Αγαπητοί γονείς & παιδιά.

 Η χώρα μας, όπως και ο κόσμος όλος, διανύει ομολογουμένως μία δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο εξαιτίας της εξάπλωσης  του ιού COVID-19. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα για τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού και όλοι οι υπεύθυνοι πολίτες της χώρας έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο αναγκαίο τις περιπτώσεις συγχρωτισμού.
   Το τρέχον περιρρέον κλίμα ενδεχομένως δεν ευνοεί την κατάρτιση μελλοντικών σχεδίων, ωστόσο εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αιτήσεις ενόψει της επερχόμενης κατασκηνωτικής περιόδου θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 17 Μαρτίου ως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, με την ίδια ακριβώς διαδικασία των προηγουμένων ετών.
Τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες, ωστόσο εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, έχει 2 σημαντικές ιδιαιτερότητες:
Δίνεται συγκεκριμένη περίοδος υποβολής αιτήσεων, μετά το πέρας της οποίας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κάποιον να εξασφαλίσει ΔΩΡΕΑΝ κατασκήνωση.
Εάν ωστόσο κάποιος οριστεί δικαιούχος μετά τα οριστικά αποτελέσματα, δεν υφίσταται υποχρέωσή του να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα.
Κατά συνέπεια, παρά το κλίμα των ημερών, σας προτρέπουμε να προβείτε όπως κάθε χρόνο στην έγκαιρη υποβολή της σχετικής αίτησης εντός της προβλεπόμενης περιόδου ώστε να μη χάσουν τα παιδιά σας την ευκαιρία για ΔΩΡΕΑΝ κατασκήνωση 15 ημερών. Εάν στη συνέχεια τα δεδομένα δεν επιτρέψουν τη συμμετοχή των παιδιών σας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, πολύ απλά δεν θα κάνετε χρήση του δικαιώματος που θα έχετε εξασφαλίσει. Εξάλλου και η κατασκήνωσή μας θα τηρήσει απαρέγκλιτα κάθε σχετική οδηγία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία κατασκηνωτών και εργαζομένων.

Λίγα λόγια για την κατασκήνωση :

Η κατασκήνωση μας, όπως και δεκάδες άλλες σε όλη τη χώρα, είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που συμβάλλεται με διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες, για την παροχή κατασκηνωτικού προγράμματος σε παιδιά από 6 έως 16 ετών.
Όπως όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με παιδιά, έτσι και εμείς ελεγχόμαστε και αδειοδοτούμαστε κάθε χρόνο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργεία – Περιφέρειες κλπ). Συνεπώς, δεν πράττουμε κατά βούληση αλλά ακολουθούμε τους νόμους και τις αποφάσεις του κράτους.
Η κατασκήνωσή μας, έχει προγραμματισμένη ημέρα έναρξης, ανεξαρτήτως τυχόν μεταβολών στη λήξη της σχολικής χρονιάς, την 19η Ιουνίου 2020. Στην παρούσα φάση κανείς δεν γνωρίζει την πιθανή εξέλιξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βιώνουμε και πώς αυτή θα έχει διαμορφωθεί ως τα μέσα Ιουνίου. Εάν όμως, όπως όλοι ασφαλώς ευχόμαστε, ο κίνδυνος έχει παρέλθει (ενδεχομένως σε συνδυασμό με την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών και την αύξηση της θερμοκρασίας), η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής των παιδιών σας στην κατασκήνωση θα υπάρχει ΜΟΝΟ εάν έχει υποβληθεί και εγκριθεί η σχετική αίτηση προς τον ΟΑΕΔ από τώρα.
Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, σας προτρέπουμε για ακόμα μία φορά να μην αμελήσετε να καταθέσετε έγκαιρα τις ηλεκτρονικές αιτήσεις σας για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ενόψει της επερχόμενης κατασκηνωτικής περιόδου μεταξύ Τρίτης 17 Μαρτίου και Τρίτης 31 Μαρτίου 2020.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή μας και δεν χρειάζεται παρουσία σε καταστήματα του ΟΑΕΔ.
 Ανακοινώθηκε η Δημόσια Πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα «Δωρεάν Κατασκήνωση» που θα φιλοξενήσει περίπου 70,000 παιδιά, σε παιδικές κατασκηνώσεις και το 2020.

Διαβάστε Αναλυτικότερα τις προυποθέσεις:

Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα σε παιδιά απο 6 – 16 ετών, ειδικότερα γεννημένα από 01-01-2004 έως 14-06-2014, να διαμείνουν για 15 συνεχής ημέρες εντελώς δωρεάν σε παιδικές κατασκηνώσεις. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2018 μέχρι 28.000,00 €, οι οποίοι/ες το έτος 2019: είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, από πιστοποιημένους χρήστες* του ΟΑΕΔ: εδώ
   * Ως πιστοποιημένοι χρήστες νοούνται όσοι έχουν πρόσβαση με κωδικούς (ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗ + ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ), στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Όσοι υποψήφιοι δικαιούχοι του προγράμματος, δεν έχουν κωδικούς, δεν απαιτείται η παρουσία τους σε ΚΠΑ02 του ΟΑΕΔ και μπορούν από τον υπολογιστή τους να εκδώσουν κωδικούς, μέσω των κωδικών TAXISNET.

Περίοδος Αιτήσεων :

Από 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 08.00΄ έως 31 Μαρτίου 2020 και ώρα 15.00΄
Ενημερώνουμε τους γονείς, ότι η κατασκήνωση μας θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό παρόχων όπως κάθε χρόνο και εφόσον εγκριθεί ως πάροχος του προγράμματος θα παρέχουμε την κατασκηνωτική παροχή στους δικαιούχους, όπως κάνουμε επί σειρά ετών.
Υ.Γ. 1 : Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους λοιπούς οργανισμούς, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ακόμα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι εγγραφές σε αυτά, θα γίνουν περί τα τέλη Μαϊού.
Υ.Γ. 2 : Σχετικά με τις προ κρατήσεις θέσεων θα υπάρξει νέα και έγκαιρη ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσουν. Προς το παρών, δεν γίνονται ούτε τηλεφωνικές ούτε ηλεκτρονικές προ κρατήσεις.

Δείτε το σχετικό video από τις προηγούμενες χρονιές του Olympia Wrestling Camp εδώ

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα
6974 129 297 


6977 288 772.

Published by

AO Dias Acharnon

Ο αθλητικός σύλλογος «Σ.Β.Α. Δίας Αχαρνών» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2007. Το 2015 με την ανάλογη τροποποίηση καταστατικού πραγματοποίηθηκε η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Δίας Αχαρνών”. Η έδρα μας βρίσκεται στο Δημοτικό γυμναστήριο Αχαρνών (συμβολή Πηγάδα & Βλάχου), σε αίθουσα που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

Leave a Reply