Συμμετοχή του Α.Ο. Δία Αχαρνών, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η Ελληνική Επανάσταση  του 1821 ήταν η επιτυχημένη ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων που σκοπό είχε την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και της σκλαβιάς και την δημιουργία ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.
DSCN0888IMG_8047
Οι Έλληνες επαναστάτες, (κλέφτες και αρματωλοί), με την συμμετοχή της Φιλικής εταιρείας δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από την Μακεδονία έως την Κρήτη.
Πολλές επαναστατικές εστίες έσβησαν, όμως η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και αρκετά νησιά του Αιγαίου πέτυχαν σημαντικές νίκες επί των οθωμανών,  αναγκάζοντας έτσι σταδιακά την απόσυρση των δυνάμεων τους από τις περιοχές αυτές.
IMG_8038IMG_8036
Το σύνθημα της επανάστασης, «Ελευθερία ή θάνατος», έγινε το εθνικό σύνθημα της Ελλάδος και από την 25η  Μαρτίου του 1838 καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής εορτής και αργίας.
IMG_8019IMG_8016

Ο Α.Ο. Δίας Αχαρνών τίμησε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 λαμβάνοντας  μέρος στην παρέλαση του δήμου μας.

Published by

AO Dias Acharnon

Ο αθλητικός σύλλογος «Σ.Β.Α. Δίας Αχαρνών» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2007. Το 2015 με την ανάλογη τροποποίηση καταστατικού πραγματοποίηθηκε η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Δίας Αχαρνών”. Η έδρα μας βρίσκεται στο Δημοτικό γυμναστήριο Αχαρνών (συμβολή Πηγάδα & Βλάχου), σε αίθουσα που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος.