Ιστορία του Ομίλου

Ο Αθλητικός σύλλογος «Σ.Β.Α. Δίας Αχαρνών» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2007.
Το 2015 με την ανάλογη τροποποίηση καταστατικού πραγματοποίηθηκε η αλλαγή του ονόματος σε “Αθλητικός  Όμιλος Δίας Αχαρνών”.
Η αθλητική  μας δραστηριότητα από ιδρύσεως του συλλόγου επικεντρωνόταν στο  άθλημα της Πάλης, από τον Οκτώβριο του 2014 ξεκινήσαμε  και το τμήμα του κλασσικού αθλητισμού – Στίβος ( δρόμοι, άλματα και ρίψεις), έχουμε γίνει μέλος της αντίστοιχης ομοσπονδίας Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Το τμήμα Πάλης του Αθλητικού Ομίλου Δίας Αχαρνών στεγάζεται πλέον στο Δημοτικό Στάδιο Αχαρνών, ( Γήπεδο Αχαρναϊκού ).
Η ομάδα μας του στίβου γυμνάζεται στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού.
Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα μας έχει επιτύχει διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο.
Αρκετοί  αθλητές της πάλης έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία των παίδων – κορασίδων, πανπαίδων- πανκορασίδων κι επίσης έχουμε κατακτήσει μετάλλια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων.
Η ομάδα πάλης του ομίλου έχει καταταγεί πρώτη το 2012 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πανπαίδων, ενώ το 2013 και το 2014 αντίστοιχα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Το 2014 κατέκτησε την β’ θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων Beach Wrestling και το 2016 κατέκτησε την β’ θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Wrestling Γυναικών.

Διακύρηξη Καταστατικού του Αθλητικού Ομίλου Δίας Αχαρνών

Ο Aθλητικός Όμιλος Δίας Αχαρνών προσπαθεί να προσφέρει θετικές εμπειρίες στη νεολαία του δήμου Αχαρνών προάγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος της πάλης σε όλα τα επίπεδα και τα στυλ και όλων των αγωνισμάτων του Στίβου. Πρόθεση μας είναι να γραφτούν, να παραμείνουν και να εξελιχθούν όλοι οι νέοι που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά τα αθλήματα.
Ως αθλητικός φορέας συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολλές ευκαιρίες σε:

  • αρχάριους αθλητές να ενδιαφερθούν για την πάλη και τα αγωνίσματα στίβου,
  • σε μεσαίου επιπέδου αθλητές να βελτιωθούν
  • σε υψηλότερου επιπέδου αθλητές να διαπρέψουν σε εθνικό επίπεδο.

Αν και απευθυνόμαστε σε αθλητές όλων των επιπέδων, βασική μας προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των αρχών και των στόχων, όπως έχουν τεθεί από το καταστατικό μας, και αφορούν την υπευθυνότητα, την ακεραιότητα, την αφοσίωση, την τιμιότητα, την ευθύνη και του σεβασμού κάθε μέλους του αθλητικού Ομίλου Δίας Αχαρνών.